Jak je možné, že jídla tak dlouho vydrží?
Všechny výrobky jsou, bez konzervantů, bez chemických stabilizátorů, barviv a jiných éček. Díky patentované výrobě CTP. Výrobce chce vařit jídla zdravě, chutně a šetrně.
Co znamená CTP?
CTP (kontinuální tepelný proces) je unikátní patentovaná metoda, která je založena na nepřetržitém procesu výroby od začátku do konce. Tato technologie je podobná klasickému domácímu zavařování a skládá se z těchto kroků:
- Výběr surovin – suroviny odebíráme pouze od českých producentů, především těch regionálních. Jsme opravdu vybíraví a naši dodavatelé musí splňovat přísná kritéria, aby vstupní suroviny byly v té nejlepší kvalitě.
- Vaření – u nás vaří profesionální kuchaři podle tradičních receptur stejně jako např. v jakékoliv restauraci či jídelně. Na rozdíl od jiných běžných kuchyní však u nás využíváme té nejmodernější technologie, aby si jídla zachovala potřebné živiny a chuťové vlastnosti.
- Porcování – ihned po uvaření jídlo ručně naporcujeme, vložíme do speciálního bariérového sáčku a následně hermeticky uzavřeme.
- Sterilace – uzavřené sáčky rychle zahřejeme na vysokou teplotu a následně zchladíme. Pro tento proces využíváme speciální zařízení s řízenou atmosférou.
Výsledkem této CTP metody je produkt, který můžete skladovat až 3 roky při stabilní teplotě od 1 do 30°C.
Obal a skladování
Složení obalu
Odolnost obalu je zajištěna čtyřmi vrstvami, kdy každá z těchto vrstev plní určitou funkci. První vrstva (vnitřní) je vyrobena z materiálu pro bezpečný styk s potravinami. Další vrstva je hliníková, ta má za úkol chránit jídlo před prostupem světelného spektra. Třetí vrstva chrání před poškozením vrstvu hliníkovou a čtvrtá z rubu potištěná vrstva zajišťuje stálobarevnost tisku. Celé souvrství pak zajišťuje dokonalou ochranu proti poškození a znehodnocení vnitřního obsahu.
Jak skladovat?
Naše jídla opravdu nemusíte uchovávat ani v ledničce ani v mrazáku. Můžete je uskladnit kdekoliv, kde je sucho, nesvítí na ně slunce a stabilní teplota je v rozmezí od 1 do 30°C. Pokud splníte všechny tyto podmínky, jídlo se Vám před koncem dobou spotřeby nezkazí. Naopak, pokud neotevřený sáček uskladníte v mrazáku, jídlo zvětší obsah a může dojít k poprskání sáčku a tím narušení hermetičnosti obalu. Jídlo byste museli po rozmrazení ihned zkonzumovat.
Proč nemusí být v ledničce?
Unikátní patentová metoda CTP zajistí jídlům dlouhou trvanlivost i bez použití konzervantů a jiné chemie. Sáčky s jídly můžete proto brát s sebou všude tam, kde nemáte vhodné podmínky pro skladování potravin
Snadná přeprava
Naše jídla vydrží bez poškození obalu i náročnou cestu na dovolenou. Pokud například jedete na dovolenou autem, nemusíte se obávat, že by se Vám jídla vylila a můžete je mít uskladněna třeba i na dně kufru. Jen nesmí být společně s ostrými předměty, které by mohly sáček poškodit. Bez obav můžete sáček také uložit do batohu, brašny na kole nebo do dámské kabelky.
Jídlo bylo vystaveno větší teplotě. Nezkazí se?
Jídlo, které je zabaleno v hermeticky uzavřeném sáčku, má velkou výhodu – pokud se vám zkazí, velmi brzo to zjistíte, protože se sáček viditelně nafoukne. Jestliže necháte jídlo celý den na místě, kde jsou vyšší teploty, než které jsme doporučili, tak se vám jídlo do večera nezkazí. Pouze se zkrátí doba spotřeby. Za této situace doporučujeme jídlo v dohledné době otevřít a sníst.
Další výhody obalu
- Obal je lehký. Velkou výhodou je, že je obal oproti plechovým konzervám velmi lehký a nezabere tolik místa. Můžete si ho vzít do batohu na túru, do kufru na dovolenou nebo i do kabelky do práce.
- Obal je funkční. Jídlo v obalu můžete ohřívat přímo ve vodní lázni. Nemusíte jej přelévat, míchat a hlídat teplotu a navíc ušetříte mytí nádobí. Ohřát v hrnci s vodou můžete dokonce více jídel na jednou a každý z rodiny si může dát k obědu to, na co má zrovna chuť.
- Obal je recyklovatelný. Použité obaly můžete vytřídit a šetřit tak životní prostředí.
Hotové jídlo
Naše produkty jsou již tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu. Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Není vakuováno! Jídla jsou bez přílohy.
Dlouhá doba spotřeby
Jak je možné, že naše produkty mají dobu spotřeby 3 roky? Používáme technologii CTP, kterou je možné přirovnat k známému zavařování, kdy jsou již uvařená jídla zabalena do obalu a za pomocí vysoké teploty sterilována. Dobu spotřeby máme oficiálně certifikovanou Zkušební laboratoří v Hradci Králové.
Skladovat do +30 °C
Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovat v lednici ani mrazáku. Jednoduše je uskladněte tam, kde je stabilní teplota do +30 °C a kde zároveň nebudou na přímém slunci. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, např. během cesty do Chorvatska nebo při turistickém výšlapu.
Žádná chemie
Během přípravy jídel nepoužíváme žádné chemické přísady. Naší základní a jedinou přísadou jsou vždy čerstvé 100% přírodní suroviny. Odmítáme používat jakékoliv chemické konzervanty.
Český výrobek
Jsme rodinná firma z Krkonoš. Našim cílem je přinášet našim zákazníkům radost z našich produktů. Všechny výrobky jsou výsledkem práce našich kuchařů, kteří ručně připravují každý výrobek. Nevyužíváme žádnou strojní výrobní linku
Příprava jídla
Naše produkty jsou již zcela uvařené a tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu (samozřejmě se dají jíst i za studena). Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Jídlo si tak připravíte během pár minut a můžete podávat.
Ohřát můžete několika způsoby
- Vložte uzavřený sáček do hrnce s horkou vodou (nebo do rychlovarné konvice) nechte cca 10 min prohřát a po otevření servírujte přímo na talíř.
- Sáček vyprázdněte přímo do hrnce (nebo pánvičky) a ohřívejte cca 5 min.
- Přendejte jídlo ze sáčku do vhodné nádoby a ohřejte cca 3 min v mikrovlnné troubě
- Použijte samoohřev od Adventure Menu, vložte uzavřený sáček a nalijete trochu vody. Za cca 12 min je jídlo ohřáté.
Proč vaříme BEZ LEPKU
V současné globalizované gastronomii se lepek používá často všude tam, kde je potřeba nahradit dražší původní surovinu. Tím se do našeho trávicího traktu dostává mnohem více lepku, než jsme schopni normálně zpracovat a to pak následně může způsobovat různé zdravotní potíže.
My však na zahušťování omáček používáme směs rýžové a kukuřičné mouky, které nejsou geneticky modifikované.
Obvykle vypadá náš jídelníček takto
- Snídaně: rohlík (LEPEK) s máslem, kobliha (LEPEK) nebo jogurt s křupinkami (LEPEK)
- Svačina: chléb (LEPEK) se šunkou (LEPEK)
- Oběd: polévka - vývar s nudlemi (LEPEK), hlavní jídlo - krůtí se sýrovou omáčkou (LEPEK), houskový knedlík (LEPEK)
- Svačina: káva s koláčem (LEPEK), nebo sušenkou (LEPEK)
- Večeře: těstovinový salát (LEPEK), sekaná (LEPEK), kečup s pšeničným škrobem (LEPEK). Pivečko na konec (LEPEK).
BEZ LEPKU vaříme proto, abychom umožnili prevenci i těm, kteří zatím s lepkem problémy nemají. Často si neuvědomujeme, že vztah mezi nemocí a naším stravováním je velmi úzce spjat. Časový interval mezi tím, jak se nesprávně stravujeme a tím, kdy vypukne nemoc, může být i velmi dlouhý (třeba i desítky let). Lidské tělo se totiž celkem dobře přizpůsobuje našemu nesprávnému stravování, ale není to nekonečné a nemoc nakonec může propuknout.